سیمی و صحافی کتب درسی و دانشگاهی : از تاریخچه و تعریف صحافی - 9 نوع صحافی پایان نامه ، کتاب و جزوه - قیمت دستگاه صحافی - تعرفه های صحافی تا سفارش صحافی ارزان به صورت انلاین و حضوری حتی در تعداد کم

مقدمه ای برای سیمی و صحافی کتب درسی و دانشگاهی در چاپ سنگی

سیمی و صحافی کتب درسی و دانشگاهی در تهران یکی از خدمات مرکز چاپ سنگی هست ( با صحافی گالینگور پایان نامه ) احتمالاً برات پیش اومده باشه وقتی واژه صحافی رو می‌شنوی ذهنت بره به یه کارگاهی با دستگاه‌های قدیمی که چند نفر مشغول انجام دادن یه سری کار رو کتاب‌هایی باشن، تو مرحله اول میشه گفت حدست درسته ولی جزئیات دقیقی راجب نوع کار کردنشون، انواع صحافی، دستگاه‌ها و سایر چیزها ندونی.
من تو این مقاله سعی دارم شما رو با صحافی آشنا کنم و در کل ببینیم صحافی یعنی چه و در ادامه درباره معنی لغوی صحافی، تاریخچه‌اش و اینکه ببینیم انواع صحافی چیست می‌پردازیم.
لطفاً با این مقاله همراه باش چرا که من مطمئنم هر چیزی که لازمه درباره صحافی بدونی ، اینجاست.

معنی صحافی چیست ( از لحاظ لغت )

معنی صحافی چیست هم یکی دیگه از سوالات در حوزه صحافی هست که به معنی لغوی صحافی اشاره داره برای اینکه بتونیم جواب صحیحی برای سؤال معنی صحافی چیست یا صحافی به چه معناست بدیم ، به فرهنگ‌های زبان فارسی مراجعه کردم و معنی لغوی صحافی رو پیدا کردم که تو این قسمت از مقاله میخوام نتیجه تحقیقم رو در موضوع صحافی چیست یا معنای صحافی ، باهاتون به اشتراک بزارم.

تو فرهنگ فارسی عمید ، صحافی به شغل و عمل صحاف که ته‌بندی و جلد کردن کتاب هستش اشاره شده بود و تعریف دوم برای صحافی به چه معنی است این بود که به مکانی که در اونجا این عمل (ته‌بندی و جلد کردن کتاب) انجام میشه صحافی گفته میشه، البته عین این تعریف در فرهنگ فارسی معین درباره معنی صحافی چیست هم اومده بود و تعریف دیگه‌ای پیدا نکردم.

صحافی چیست یا صحافی یعنی چه

صحافی چیست، سؤالی که احتمالاً اگر اینجایی برات پیش اومده، اگر بخوایم یه پاسخ کلی به صحافی چیست بدیم باید بگیم، صحافی عمل جلد کردن تعداد مشخصی برگه کاغذی که شامل محتوا هستن به وسیله ته‌دوزی یا چسب‌زنی و جلدگذاری و نهایتاً برش ضایعات کاغذ و جلد گفته میشه ، یا به تعریف دیگه در جواب صحافی یعنی چه میشه گفت صحافی یکی از مهم‌ترین مراحل آماده‌سازی کتاب، پایان‌نامه، جزوه، بروشور، کاتالوگ و ... است که بعد از عمل چاپ محتوا یا صفحات و چاپ جلد نوبت به صحافی میرسه، در واقع صحافی آخرین مرحله کار در یک چاپخانه مجهز به ماشین‌آلات صحافی هستش.

در سالیان گذشته صحافی علاوه بر اینکه نوعی صنعت بود، هنر هم به حساب می‌اومد و صحاف نوعی صنعتگر هنرمند بود اما با گذشت چندین سال و با اختراع و روی کار اومدن دستگاه‌های صحافی، هنر صحافی دستخوش تغییراتی شد که به وسیله اونا سرعت صحافی افزایش پیدا کرد و بیشتر جنبه صنعتی بودن به خودش گرفت.

با این همه هنوز هم کارگاه‌های صحافی وجود داره که از روش‌های سنتی برای صحافی استفاده می‌کنن و اگه بخوایم از مباحث سرعت و تیراژ بگذریم، هنوز هم کتابی که به روش سنتی صحافی شده زیبایی خیره کننده‌ای داره. در جواب خیلی ساده‌تر به صحافی چیست میشه گفت اگه ما تعدادی برگه کاغذی در دستمون داشته باشیم و به هر طریقی و به ترتیب اونا رو بهم وصل کنیم در واقع ما صحافی انجام داده‌ایم.

قبل از اینکه مقاله رو ادامه بدیم ، میخوایم دو تا از خدمات مهم و پرکاربرد چاپ سنگی و بهتون معرفی کنیم:

  1. در صورتی که بخوای از خدمات اسکن اسناد و مدارک و یا اسکن کتاب ارزان استفاده کنی میتونی به این صفحه اسکن چاپ سنگی مراجعه کنی.
  2. برای سفارش پرینت رنگی  ،  پرینت سیاه و سفید ، پرینت جزوه و بسیاری از خدمات چاپ لطفا به این صفحه چاپ و پرینت چاپ سنگی مراجعه کن.

سیمی و صحافی کتب درسی و دانشگاهی در گذر زمان

صحافی برمیگرده به زمان لوح‌های سنگی و گلی و استفاده از خط میخی بر روی آنها که بسیار سنگین بودند و عمل جابجایی آنها بسیار سخت و آزار دهنده بود که حل این مساله ، باعث اختراع پاپیروس شد ولی با اختراع پاپیروس هم مشکلات دیگه‌ای به وجود اومد که مهم‌ترین اونها حمل تعداد زیادی برگه پاپیروس و احتمال بهم خوردن ترتیب اونا بود.

در این زمان صحافی برای اولین بار شکل گرفت به نحوی که صفحات پاپیروس به یکدیگر متصل می‌شدن و به ترتیب ورق می‌خورد اما با توجه به آسیب‌پذیر بودن پاپیروس نسبت به حشراتی از جمله ساس یا شرایط محیطی نامناسب برای نگهداری پاپیروس از جمله رطوبت باعث بوجود اومدن جلد شد تا صفحات پاپیروس از گزند این گونه مشکلات در امان باشند.

جالبه بدونی که قبل از اینکه به این عمل (ته‌بندی و جلد کردن) کتاب یا هر نوشته‌ای صحافی گفته بشه، بهش وراقی می‌گفتن. صحافی که به شکل امروز وجود داره به زمان تیموریان برمی‌گرده و با گذشت سالیان زیادی از اون دوره الان هم تو موزه‌ها شاهد کتاب‌های دست‌نویس یا هر گونه نوشته‌ای هستیم و این آثار رو مدیون صحافی هستیم چرا که اگه این آثار صحافی نمی‌شدن الان معلوم نبود چه بلایی سرشون اومده بود.

و بعد از این دوره دستگاه‌های صحافی به وجود اومدن که علاوه بر اینکه سرعت عمل صحافی رو افزایش می‌داد صحافی رو تا حدودی از سمت هنر به سمت صنعت هدایت کرد. انواع متعدد دستگاه‌های صحافی از جمله دستگاه صحافی کتاب یا دستگاه‌های برش که در اکثر چاپخانه‌ها وجود داره مربوط به آخرین دوره ظهور دستگاه‌های صحافی هستش.

صحافی کامل چیست و انواع صحافی کتب درسی و دانشگاهی

صحافی کامل چیست یکی دیگه از سؤال‌هایی هستش که تو این مقاله ( بعد از ماجرای صفحات پاپیروس ) بهش می‌پردازیم و شما رو با انواع صحافی آشنا می‌کنیم و توضیحی درباره هر کدوم میدیم.

اما هر یک از روش های صحافی که در زیر توضیح میدیم ، هر کدوم زیر مجموعه ای از صحافی کامل هستش ، اما :

صحافی کامل چیست؟

صحافی کامل به تمامی مراحلی گفته میشه که توسط اونها بتونیم تعدادی از صفحات چاپ شده رو به وسیله موادی از جمله چسب یا ابزاری مثل نخ ها و یا حتی سیم ، به جلد مد نظرمون متصل کنیم.

حالا میرسیم به :

انواع صحافی

صحافی شومیز

صحافی شومیز چسب گرم از زیر مجموعه‌های صحافی کامل به حساب میاد، منظور از شومیز جنس جلد هستش و شاید براتون جالب باشه اکثر جلد کتاب‌هایی که در بازار و کتابفروشی‌ها مشاهده می‌کنین که جلد مقوایی و نرمی دارن شومیز نامیده میشن و منظور از چسب گرم همون چسبی هستش که جلد رو به صفحات می‌چسبونه.

در صحافی شومیز ، چسب رو به حرارت بالایی می‌رسونن و با دستگاه صحافی اونو مایع می‌کنن و به عطف داخلی کتاب می‌مالن و نهایتاً اونو به وسط جلد که همون عطف هست می‌چسبونن و بعد جلد رو تا می‌زنن.
لازم به ذکره که تمام مراحل صحافی شومیز به وسیله دستگاه صحافی و با سرعت بالا انجام میشه.

نام دیگه این نوع صحافی soft cover هستش و اگه تو سایت های خارجی با این واژه مواجه شدین بدونین که منظور صحافی شومیز هستش.

صحافی جلد سخت با چسب سرد

صحافی جلد سخت با چسب سرد رو بارها باهاش روبرو شده ایم ! در نمونه هایی از جمله دایره‌المعارف‌ها، فرهنگ لغات، کتاب‌های دینی قطور یا در بعضی نمونه های قرآن کریم.

نام دیگه این نوع صحافی hard cover هستش و اگه تو سایت های خارجی با این واژه مواجه شدین بدونین که منظور صحافی جلد سخت یا لوکس هستش.


در صحافی جلد سخت ، جلد مقوای با ضخامت کمتری نسبت به شومیز ، چاپ میشن و بر روی مقواهای ضخیمی که شبیه تخته هستند ( که به نوعی از اونا مقوا کرجی گفته میشه ) می‌چسبونن و به روش‌های مخصوص ، روی مقوا کرجی ، جلد رو تا می‌زنن و از طرفی دیگر صفحات رو قبل از اینکه به جلد سخت با چسب سرد بچسبونن ، به وسیله نخ‌های مخصوص به هم دیگه می‌دوزن و بعد از انجام چسب‌کاری ، اونو زیر فشار زیادی قرار میدن.

صحافی دوختی

صحافی دوختی روشی از صحافی هست که لبه‌های تا شده کاغذ با نخ رو در وسط عطف به همدیگه میدوزه. معمولاً از روش صحافی دوختی برای صحافی کتاب‌های کودکان که به دوام زیادی نیازه استفاده میشه.

صحافی با منگنه

صحافی با منگنه روشی از صحافی هست که در بعضی مواقع ضخامت کتاب به قدری کم هستش که امکان در نظر گرفتن عطف برای کتاب وجود نداره.

تو صحافی با منگنه ، جلد رو روی کاغذها قرار میدن و از وسط جلد رو به صفحات منگنه می‌کنن، بعد از انجام این کار جلد و صفحات رو به صورت یک جا تا می‌زنن، برای انجام این تا کردن ، از وسیله‌ای سخت و استخوانی استفاده می‌کنن.

صحافی lay flat

صحافی lay flat نوع دیگه‌ای از صحافی هستش که با تزریق چسب اضافه بین صفحات باعث میشه ما بتونیم بدون استفاده از دست برای باز نگه داشتن کتاب، اون رو مطالعه کنیم.

صحافی دوخت حلقه‌ای

صحافی دوخت حلقه‌ای روشی از صحافی هست که برای ایجاد حالت فنری از یک سیم فلزی استفاده میشه و بعد از اینکه اون به حالت حلقه دراومد وارد عطف کتاب می‌شه.

صحافی دوخت لبه‌ای

صحافی دوخت لبه‌ای نوعی از صحافی هست که جلد به وسیله منگنه به صفحات کتاب دوخته میشه. البته اینکه منگنه‌ها در چه نقطه‌ای باشه باید به اندازه استاندارد رجوع کنیم.

صحافی سیمی

صحافی سیمی یا پانچ فنری روشی هست که صحاف ابتدا به وسیله دستگاه پانچ یا دستگاه سیمی‌کن در حاشیه جزوه ، کتاب یا برگه‌ها ، سوراخ‌هایی رو ایجاد میکنه و بعد از اینکه ابتدا فنر یا سیمی رو به داخل اولین سوراخ هدایت کرد شروع به پیچاندن سیم یا فنر میکنه تا تمام فنر از تمام سوراخ‌ها عبور کنه و نهایتاً با خم کردن ابتدا و انتهای فنر از چرخیدن و خارج شدن فنر از سوراخ‌ها هنگام استفاده از جزوه یا کتاب ممانعت میکنه.

مزیت‌های صحافی سیمی یا صحافی فنری چیست؟

مزایای صحافی سیمی - چاپ سنگی
صحافی سیمی یا صحافی فنری عمده کاربردهایی داره که یکی از اونا ، اینه که شما میتونی کتاب رو کاملاً باز کنی و نیازی به محکم تا کردن کتاب برای باز نگه داشتن با استفاده از دست برای این کار نداشته باشی یا به تعریف دیگر
شما کتاب یا جزوه‌ات رو که نهایتاً می‌تونستی 180 درجه باز کنی ، با صحافی سیمی تا 360 درجه باز کنی که این کار باعث میشه کتاب یا جزوه سطح کمتری از میز تحریر یا میز صندلی مدرسه و دانشگاه را اشغال کنه.

صحافی سیمی یا صحافی فنری در چه جاهایی استفاده میشن؟

  1. جزوه‌های دانشگاه، کتاب‌های دانشگاهی و درسی و در کل هر کتاب و جزوه‌ای
  2. کتاب‌هایی که احتمال پر پر شدن برگه‌هاش وجود داره
  3. تقویم‌های رومیزی، دستورالعمل‌ها و چک لیست‌ها، کتابچه‌ها
  4. دفترها، دفترچه یادداشت‌ها و غیره

سیمی کتاب ارزان در چاپ سنگی

سیمی کتاب ارزان یا سیمی جزوه ارزان یکی از سرویس‌ها و خدمات مرکز چاپ سنگی هستش.
اگر قصد داری کتاب یا جزوه خودتو سیمی کنی ما تو چاپ سنگی این کار رو با کمترین هزینه برات انجام میدیم.
فقط کافیه رو لینک زیر کلیک کنی و به فرم ثبت سفارش سیمی کتاب ارزان بری و با انتخاب کردن آیتم‌هایی از جمله نوع فنر و یا نوع تلق سفارش خودتو ثبت کنی اونم فقط با صرف 30 ثانیه

قیمت دستگاه سیمی‌کن کتاب و جزوه

قیمت دستگاه سیمی کن کتاب و جزوه1 - چاپ سنگی
قیمت دستگاه سیمی‌کن کتاب و جزوه به پارامترهایی از جمله ظرفیت تعداد صفحات دستگاه، برند دستگاه، دستگاه سیمی‌کن با پدال برقی یا کاملاً مکانیکی بستگی داره که فروش این دستگاه‌ها از تخصص مرکز چاپ سنگی خارجه.
اگه قصد خرید دستگاه سیمی‌کن کتاب و جزوه رو داری میتونی روی لینک های زیر کلیک کنی و در وبسایتی که بهش هدایت میشی ثبت سفارش انجام بدی.

سخن پایانی مقاله صحافی

خب به انتهای مقاله صحافی چیست رسیدیم. امیدوارم که تونسته باشم اطلاعات کامل و مفیدی رو تو حوزه صحافی براتون ارائه کرده باشم و هر سوالی که داشتی رو پاسخ داده باشم.
خیلی دوست دارم نظرت رو درباره این مقاله برام کامنت کنی و بهم بگی کدوم قسمت سفرمون به دنیای صحافی برات جالب‌تر بود.